Hopp til hovedinnhold

Gratulerer til Norges beste baker!

Philip Therkildsen står ved et bord med sine bakeriprodukter i konkurransen NM Årets Baker 2024.
NM Årets Baker 2024 er nå gjennomført. Vi gratulerer Philip Therkildsen som årets vinner! Se hva Norges beste baker leverte, som gjorde at han stakk av med seieren. 

NM Årets Baker 2024 endte slik:


1. Philip Therkildsen (21)
2. Romain Trigueros (27)
3. Ludvig Myhre Andersen (27)

Premieutdeling etter NM Årets Baker 2024, med bilde av Romain Trigueros, Philip Therkildsen og Ludvig Myhre Andersen.
Foto: Romain Trigueros, Philip Therkildsen og Ludvig Myhre Andersen.

Det var jevn konkurranse mellom de tre utøverne, og alle utmerket seg på sin måte. I dommergruppen var det full enighet om hvem som var vinneren, nemlig Philip Therkildsen. Han leverte produkter med den samme, jevne og høye kvaliteten. Philip lot seg inspirere av sommerens blomster og friske, fruktige smaker når han leverte sine produkter. 

– Dette er helt uvirkelig. Selv om jeg gikk inn i denne konkurransen med et mål om å vinne, forventet jeg ikke å gjøre det, sier den nybakte norgesmesteren i baking, Philip Therkildsen, til Bakeri.net.



Vinneren leverte følgende produkter:


  • Kuvertbrød formet som horn av landbrøddeig (100 prosent surdeig)
  • Klassiske pain au chocolat
  • Klassiske croissanter
  • Brioche farget med kakao og en chocolate chip cookie dough i midten
  • Brioche med bringebærmarmelade toppet med friske bringebær
  • Wienerbrød med en pistasj-frangipane og aprikos- og lavendelmarmelade
  • Kuvertbrød på landdbrøddeig
  • 50 prosents rugbrød (svedjerug) med 100 prosent surdeig
  • Ost- og chilibrød på landbrøddeig med fire år gammel Jarlsberg, hvit cheddar fra England og syltet jalapeños


Produktene Philip Therkildsen leverte i konkurransen NM Årets Baker, ulike bakeriprodukter er oppstilt på et bord.
Foto: Produktene Philip Therkildsen leverte i konkurransen

Alimenta er stolt sponser i NM Årets Baker 2024. Tema for årets konkurranse var “årstid”, og som deltager skulle det lages to forskjellige typer småbakst, to forskjellige typer søtbakst, grovbrød og en showpiece. Utseende, konsistens, sensorikk, kreativitet og arbeidsteknikk var kriteriene fra dommergruppen. 


Informasjon er hentet fra artikkelen Norges beste baker! fra Bakeri.net og Baker- og Konditorbransjens Landsforening. Bilder fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Tilbake til nyhetsoversikten