Hopp til hovedinnhold

Om Alimenta

Vi leverer råvarer, sammensatte ingredienser, smaker og blandinger som inngår i produksjon hos store og små matprodusenter. På denne siden kan du lese mer om oss og vår virksomhet.
To ansatte kokker lager mat sammen

Alimenta i tall


Vi leverer råvarer, ingredienser og smak som inngår i produksjon hos store og små matprodusenter. Alimenta AS ble etablert i 2002, og jobber med utvikling, salg og distribusjon av ingredienser til næringsmiddelindustrien i Norden. Vi er 70 ansatte fordelt på salg, produksjon, lager og administrasjon.

Ansatte
70
Produkter
3.000
Omsetning i mill.
543
Stiftet
2002
Produksjonslinjer
10
Land
3

Sponsorater

Vi støtter utvikling og kompetanseheving innenfor matproduksjon. Her ser du en oversikt over organisasjoner og konkurranser vi støtter.

Vår historie

Alimenta ble etablert i 2002 - vår historie starter likevel før det. 


Selskapets eiere har drevet med salg av ingredienser til næringsmiddelindustrien siden 1960-tallet. Gjennom selskaper som Ulf Andersen & CO AS, Bruseth AS og Bruseth & Kobro AS, samt SFK Norge på slutten av 90-tallet. I 2002 ble Alimenta etablert og har siden den gang utviklet seg som en av landets ledende selskaper innen ingredienser til næringsmiddelindustrien i Norge. 


Bak den positive utviklingen ligger raske tilbakemeldinger til kunder, samt tett og fleksibelt samarbeid. Vi har spennende underleverandører, og kan tilby et bredt spekter av produkter til våre kunder. Vi har viljen og evnen til å investere i virksomheten - med nytt produksjonsutstyr, nye lokaler, nye kompetanseområder og ikke minst kompetente og positive ansatte.

En ansatt viser en rett til en kollega på kjøkkenet.

4 gode grunner til å velge Alimenta

  1. Våre ansatte har sterk faglig bakgrunn fra næringsmiddelindustrien.
  2. Vi leverer til små og store matprodusenter, og har høy servicegrad overfor våre kunder.
  3. Opptatt av innovasjon og produktutvikling, og jobber for at våre kunder skal få best mulig resultat.
  4. Kvalitet og trygg mat er viktig. Alimenta er sertifisert etter kvalitetsstandarden FSSC 22000 og har høyt fokus på bærekraft og miljø.

I logoen vår finner du et laurbærblad

Laurbærblader tørkes og brukes i mange ulike matretter som et krydder for å gi smak. Bladet symboliserer også heder og ære fra gammelt av. Laurbærkrans ble gjerne gitt som et seierstegn.

For oss i Alimenta symboliserer laurbærbladet smak, som er kjernen av det vi driver med. Samt at vi ønsker å bidra til små og store seire for våre kunder gjennom innovasjon og utvikling.
Alimenta sin logo utenpå bygning.

Jobb hos oss?

Vi er alltid på utkikk etter nye klode hoder. Hos oss får du en spennende og variert arbeidshverdag, hvor du kan jobbe innen salg, produksjon, lager eller administrasjon. Se våre ledige stillinger eller bli bedre kjent med hvordan det er å jobbe hos oss.

Ung person kjører gaffeltruck i lageret.