Alimenta er sponsor av NM i sjømat 2024

Nå er det snart duket for NM i Sjømat 2024, og Alimenta er stolt sponsor. NM i sjømat er en prestisjefull produktkåring for sjømat som arrangeres av bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene, og årets NM blir gjennomført 4.-8. mars på NTNU Trondheim. NM i sjømat er en svært viktig arena for hele sjømatbransjen, der produsenter får anledning til å prøve ut sine produkter for en høyt kvalifisert jury.


Det arrangeres både separate og felles klasser for håndverk og industriprodusenter.

Produktklasser for felles bedømming for håndverk og industribedrifter:

 • Kaldrøkt laks
 • Kaldrøkt ørret
 • Varmrøkt laks
 • Gravet laks
 • Åpen klasse

Produktklasser for separate bedømminger for håndverksbedrifter og industribedrifter:

 • Fiskekaker
 • Fiskekarbonader/burger
 • Osteburger
 • Fiskepudding
 • Ferdigrett som kun trenger oppvarming

Følgende kriterier blir vektlagt:

 • Utseende
 • Lukt
 • Smak
 • Konsistens

Om NM i sjømat

NM i sjømat arrangeres av organisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU. Alle godkjente norske produsenter kan delta. I 2023 fikk NM i sjømat 145 påmeldte produkter. Bedømming gjøres av en fagjury, og det vil kåres én vinner i hver enkelt produktklasse. Alle produkter presenteres anonymt til dommerne og alle produkter blir bedømt etter en karakterskala.

Les mer og meld deg på NM i sjømat via Sjømatbedriftenes nettside.

Bannerbilde av NM i sjømat