Det Norske Grillandslaget (The Norwegian National Barbecue Team) ble etablert høsten 2006. Laget skal promotere grilling og barbecue, i Norge og ute i verden. Grillandslaget deltar i konkurranser, holder kurs, og driver med diverse oppdrag innenfor grilling og barbecue.
Grillandslaget består av folk fra kjøttbransjen, kokker og “grillnerder". Denne kombinasjonen av folk, samt en god forståelse for hva som kreves i konkurranser, er årsaken til suksessen laget har hatt så langt.
Årets lag består av følgende:
- Nicolai Lundsgaard
- Endre Gabrielsen
- Robert Robertson
- Pål Røstvang
- Thomas Berntsen
- Craig Whitson
Laget har deltatt i VM i Barbecue i Memphis hvert år siden 2007 (utenom Corona-årene 2020 og 2021). Det er vanligvis ca. 250 lag i konkurransen og mellom 70 – 150 lag per kategori. Ingen andre utenlandske lag har gjort det så bra i VM-historien.
Lagets plasseringer de siste årene:
- 2022: 1. plass i “Beef” (uavgjort)
- 2019: 11. plass i “Turkey Smoke”; 14. plass i “Poultry”
- 2017: 13. plass i “Hot Wings”; 16. plass i “Exotic”; 17. plass i “Poultry”
- 2016: 6. plass i "The Kingsford Tour of Champions"
- 2015: 3. plass i "Exotic"; 4. plass i "The Kingsford Tour of Champions"
- 2014: 4. plass i "Mustard Sauce"
- 2013: 4. plass i “Beef”
- 2012: 3. plass i “Exotic”; 6. plass i “Beef”; 8. plass i “Pork Shoulder”
- 2011: 1. plass i "People´s Choice"
- 2010: 3. plass i "People´s Choice" (Boston Butt); 4. plass i “Exotic” (lam); 9. plass i “Seafood” (norsk laks); 12. plass i “Mustad Sauce”; 16. plass i “Beef”; 17. plass i “Vinegar Sauce”
- 2009: 2. plass i “Beef”; 2. plass i “Exotic”; 6. plass i “Mustad Sauce”
- 2008: 4. plass i “Seafood” (norsk laks); 10. plass i “Poultry”; 12. plass i “Hot Wings”; 19. plass i “Exotic” (lam)
- 2007: 3. plass i “Exotic” (lam)
For mer informasjon om Det Norske Grillandslaget kan du besøke deres nettside og Facebook-side. Du finner også informasjon via nettsiden til Craig Whitson og Craigs Instagram-profil.