Fredriks snart 40 år lange erfaring i bransjen spenner fra baker på enmannsbakeriet Vollen bakeri i Asker, til industribakeri og forskningsinstitutt. I bunnen ligger en nysgjerrighet for faget som fortsatt er til stede i dag, og vi er glade for at han nå er en del av Alimenta.
Fredrik har vært baker siden 1985, og startet karrieren i et dansk bakeri. Siden den gang har han blant annet jobbet som fagsjef for gjær og bakehjelpemidler hos Idun, produktutvikler i Lantmännen og baker på forskningsinstituttet Nofirma på Ås hvor hovedfokus var på nye ingredienser i bakevarer. Han har jobbet med forskere og team i store bedrifter, og stått alene ved både ovnen og disken i enmannsbakeriet. Det er med andre ord en baker med bred erfaring og kompetanse som nå er en del av laget i Alimenta. Det er vi glade for!
– Jeg lærer noe hver gang jeg baker, og nettopp muligheten til å utvikle seg var noe av det som gjorde at jeg ønsket å bli baker. Å være en del av et fagmiljø der man kan lære og snakke fag er midt i blinken for meg, og det miljøet finner man jo her i Alimenta. Det gjør det til et interessant og fint sted å jobbe for en nysgjerrig person som meg - jeg lærer noe nytt hver dag!
Det er mange spennende oppgaver og prosjekter som venter på Fredrik i jobben som produktutvikler. Han er er allerede godt i gang med bakingen på prøvekjøkkenet, og akkurat i dag testes blant annet pizzadeig og kaker med ulike krydderblandinger. Utover høsten står tur til Frankrike og Belgia på planen, der Fredrik skal bli bedre kjent med noen av våre leverandører og produkter. Han blir også stadig bedre kjent med kundene og bransjen, og vi er sikre på at vi går en spennende tid i møte. Velkommen til Alimenta, Fredrik!