Nå er det snart duket for NM i Sjømat 2023, og Alimenta er stolt sponsor. NM i sjømat er en prestisjefull produktkåring for sjømat som arrangeres av bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene. Dette er en konkurranse som arrangeres annethvert år, og årets NM blir gjennomført 24.april-28.april på NTNU Trondheim. NM i sjømat er en svært viktig arena for hele sjømatbransjen, der produsenter får anledning til å prøve ut sine produkter for en høyt kvalifisert jury.
I 2023 konkurreres det i 10 produktklasser
Det arrangeres både separate og felles klasser for håndverk og industriprodusenter.
Produktklasser for felles bedømming for håndverk og industribedrifter:
- Kaldrøkt laks
- Kaldrøkt ørret
- Varmrøkt laks
- Gravet laks
- Åpen klasse
Produktklasser for separate bedømminger for håndverksbedrifter og industribedrifter:
- Fiskekaker
- Fiskekarbonader/burger
- Osteburger
- Fiskepudding
- Ferdigrett som kun trenger oppvarming
Følgende kriterier blir vektlagt:
- Utseende
- Lukt
- Smak
- Konsistens
Om NM i sjømat
NM i sjømat arrangeres av organisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU. Alle godkjente norske produsenter kan delta. I 2021 fikk NM i sjømat 180 påmeldte produkter. Bedømming gjøres av en fagjury, og det vil kåres én vinner i hver enkelt produktklasse. Alle produkter presenteres anonymt til dommerne og alle produkter blir bedømt etter en karakterskala.
Les mer og meld deg på NM i sjømat via Sjømatbedriftenes nettside – NM i Sjømat.