Alimenta er sponsor i NM i Sjømat 2023

Nå er det snart duket for NM i Sjømat 2023, og Alimenta er stolt sponsor. NM i sjømat er en prestisjefull produktkåring for sjømat som arrangeres av bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene. Dette er en konkurranse som arrangeres annethvert år, og årets NM blir gjennomført 24.april-28.april på NTNU Trondheim. NM i sjømat er en svært viktig arena for hele sjømatbransjen, der produsenter får anledning til å prøve ut sine produkter for en høyt kvalifisert jury.

I 2023 konkurreres det i 10 produktklasser


Det arrangeres både separate og felles klasser for håndverk og industriprodusenter.

Produktklasser for felles bedømming for håndverk og industribedrifter:

 • Kaldrøkt laks
 • Kaldrøkt ørret
 • Varmrøkt laks
 • Gravet laks
 • Åpen klasse

Produktklasser for separate bedømminger for håndverksbedrifter og industribedrifter:

 • Fiskekaker
 • Fiskekarbonader/burger
 • Osteburger
 • Fiskepudding
 • Ferdigrett som kun trenger oppvarming

Følgende kriterier blir vektlagt:

 • Utseende
 • Lukt
 • Smak
 • Konsistens

Om NM i sjømat

NM i sjømat arrangeres av organisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU. Alle godkjente norske produsenter kan delta. I 2021 fikk NM i sjømat 180 påmeldte produkter. Bedømming gjøres av en fagjury, og det vil kåres én vinner i hver enkelt produktklasse. Alle produkter presenteres anonymt til dommerne og alle produkter blir bedømt etter en karakterskala.

Les mer og meld deg på NM i sjømat via Sjømatbedriftenes nettside – NM i Sjømat.


Annonse i NM i Sjømat i 2023, med bilde av en person som strør salt over laksefileter på en trefjøl.