Hopp til hovedinnhold

Vi søker Kvalitetssjef!

Dette er en sentral rolle med store påvirkningsmuligheter, i et av næringsmiddelbransjens mest fremoverlente og innovative vekstselskaper. Hvis du brenner for faget ditt, og samtidig ser koblingene mellom kvalitetsarbeid og kommersiell konkurransekraft, vil vi gjerne høre fra deg.
Som kvalitetssjef vil du lede en avdeling med 2 medarbeidere. Sentrale ansvarsområder vil være å skape en proaktiv holdning til mattrygghet og kvalitetssikring internt, samt å legge til rette for effektiv samhandling på tvers av selskapet og etterfølgelse av nødvendige regler og krav gjennom hele verdikjeden. Kvalitetssjefen er også ansvarlig for utvikling og gjennomføring av strategi for bærekraft.

Kvalitetssjefens ansvar og oppgaver i korte trekk:
 • Sikre totalkvalitet og produkt-/mattrygghet gjennom hele verdikjeden
 • Holde god oversikt på alt relevant regelverk, samt utvikling og endringer i dette
 • Sikre at Alimenta sine systemer og rutiner oppfyller alle krav ihht regelverk og sertifiseringer som er nødvendig og/eller hensiktsmessige
 • Ansvar for leverandøroppfølging og -godkjenning, inkludert leverandørbesøk og revisjoner ved behov
 • Revisjoner fra Mattilsynet, kunder og sertifiseringsorganer
 • Risikovurderinger
 • Oppfølging av alvorlige reklamasjoner og interne avvik
 • Delta i innovasjonsprosjekter og prosjektarbeid i samarbeide med utviklingsavdeling, salgsavdeling og kunder
 • Ansvar for produksjonskvalitet og lagerrutiner, samt HMS koordineringsansvar

Vi tror at den som lykkes best i rollen har høyere utdanning, fortrinnsvis innen naturvitenskaplige fag eller næringsmidler, samt flere års erfaring innen kvalitet og mattrygghet fra næringsmiddelbransjen. Du er utpreget strukturert og en naturlig leder. For å lykkes i rollen blir det viktig å bygge sterke relasjoner og et relevant nettverk internt og eksternt. Videre er du en som til enhver tid ligger i forkant på trender og utvikling innen mattrygghet, bærekraft, digitalisering og kvalitetsarbeid. Med svært god oversikt over matfaglig regelverk, sterk verdikjedeforståelse og en kommersiell holdning vil du være den som sikrer at vi holder oss i forkant, og ser løsninger fremfor begrensninger.

Hvorfor jobbe i Alimenta?
 • Alimenta er et spennende privateiet norsk selskap, med sterk markedsposisjon og tosifret vekst
 • Dette er en sentral rolle med store påvirkningsmuligheter og høyt mandat til å være med å utvikle selskapet og skape resultater
 • Du får hyggelige kollegaer med svært høy faglig kompetanse innen næringsmidler og matfaget
 • Vi har nye fine lokaler, samlokalisert med lager, produksjon og testkjøkken på Lindeberg/Frogner

Vi har valgt The Assessment Company AS som partner i utvelgelsesprosessen. Har du spørsmål om stillingen kan du kontakte Daglig leder i Alimenta, Morten Andersen på 41 61 00 13 eller Randi Ditlev-Simonsen i AC på 952 22 907

Søknadsfrist er 22 august.

Se stillingsannonsen på finn.no

Arbeidsgiver: 
Alimenta AS
Stillingstittel: 
Kvalitetssjef
Frist: 
22.08.2022
Ansettelsesform: Fast

Om arbeidsgiveren:
Alimenta AS er en av landets største leverandører av råvarer, ingredienser og smak til matprodusenter. Selskapet jobber med alle kundesegmenter innenfor norsk næringsmiddelindustri, og har derigjennom en meget bred produkt- og kundeportefølje. Innovasjon og videreutvikling av kundenes produkter står sentralt hos Alimenta.

De 66 ansatte i selskapet arbeider bla. med utvikling, salg, produksjon, innkjøp og logistikk. Utover satsningen på innovasjon satses det også mye på egen produksjon, som er den hurtigst voksende delen av Alimenta de siste årene.

Alimenta hadde en omsetning på 389 millioner og solid lønnsomhet i 2021, og forventer ytterligere vekst i 2022.
Tilbake til nyhetsoversikten