Grønt på grillen
Grønnsaker er ypperlig på grillen og egner seg godt som både forrett, hovedrett og tilbehør. For å få frem det beste i grønnsakene er det viktig å tilføre riktig smak. Bli inspirert av en av våre egne grillentusiaster Pål Røstvang, og hans tips til hvordan du kan skape smakfulle retter av grønnsakene på grillen. I år er det trendy med smaker fra Korea,


Aktuelle grønnsaker på grillen

Blomkål er i vinden - også på grillen. Den allsidige grønnsaken har vært populær en stund, og egner seg også veldig godt på grillen. Bruk den som tilbehør eller la den spille hovedrollen på middagsbordet, for eksempel oppskåret i skiver med et spennende krydder.


Fylte grønnsaker er fantastisk å tilberede på grillen, og her kan både fyll og grønnsaker varieres i ett og samme måltid. Har du for eksempel testet fylt jalapeños? Utmerket som forrett, hovedrett og tilbehør.

Smak av Korea til grillmaten

Fermentert mat er også fortsatt en viktig del av trendbildet, og her er det mye godt å velge i. Mange har blant annet blitt glad i Koreas nasjonalrett kimchi, som jo er fantastisk tilbehør til mange grillretter. En annen fermentert yndling er Gochujang, eller fermentert chillipuré. Gochujang er blant annet veldig godt på grillet brokkoli.


Påls favoritt: Maispuré

Maispuré fungerer til alt, og er enkelt å lage selv. Her kan både maiskolber og maiskorn på boks benyttes. Bruker du maiskolber lønner det seg å tilsette litt sukker. Grill maisen i en aluminiumsform, og bruk lokk over grillen for å tilføre den gode røktsmaken til pureen. Tilsett fløte og bland med en stavmikser. Ha i ekstra maiskorn og server til det meste.


En unik røktsmak

En kullgrill har flere funksjoner enn kun å varme maten. Tilsett rettene en unik røktsmak ved å for eksempel legge en eple- eller pærekvist eller pepperkorn i kullet. Husk å ha på lokket for at smaken skal sette seg i maten.


Gode tips ved grilling av grønnsaker:

  • Start med høy varme for å få svimerker, for deretter å sette ned varmen og tilsette smak.
  • Pensle gjerne grønnsakene med vann, smør eller olje, for å unngå at de tørker ut. Skal du grille kålrabi? Da kan det anbefales å pensle med appelsinjuice!


Trenger du råd og inspirasjon til produkter og smaker for neste års grillsesong? Vi i Alimenta er allerede godt i gang med planleggingen av grillsesongen 2023. Våre dyktige ansatte står klare til å bistå din bedrift med å utvikle neste års grillprodukter og -smaker.