Fisk og sjømat på grillen
Sjømat på grillen er både sunt og godt, og sammen med våre kunder jobber vi stadig med å utvikle nye, spennende produkter innen fisk og sjømat. Pål Røstvang har mange års erfaring med å bistå våre kunder innen kjøtt- og fiskeprodukter. Her deler han av sin kunnskap innen fisk og sjømat på grillen.


Smakssatt smør

Det er flere enkle grep du kan gjøre for å heve smaksopplevelsen på sjømatretter. Noe av det enkleste er å bruke smør tilsatt smak - det fungerer ypperlig til alt innen sjømat. Du kan enkelt blande utvalgte urter med smør og salt, så har du en fantastisk smakstilsetter. Innen smakssatt smør er også soya- og ingefærsmør utmerket til blant annet fisk. Det finnes også mange gode, ferdige alternativer i butikken.

Det skjer mye spennende på sjømatfronten om dagen, og her må blant annet tang nevnes. Tangprodukter fungerer veldig godt til sjømat, og kommer i mange ulike former og varianter. Prøv deg gjerne frem med tang i smøret, det er både enkelt og godt.
Glaze!

En god glaze er også en fin måte å heve smaken på, og kan enkelt lages selv eller kjøpes ferdig i butikk. Balansen mellom søtt og syrlig er viktig, og ikke vær redd for å prøve deg frem. Granateple er blant annet en spennende smak som fungerer fint i glaze. Glazen pensles på mot slutten av steketiden, for å gi smak og en karamellisert effekt.


Påls favoritt: Barbecue shrimp!

Denne retten er en fantastisk kombinasjon av det amerikanske, blandet med Spania og Mexico, med smak av syrlig, røkt og barbecue. Ha smør, løk og hvitløk i en jernpanne på grillen. Tilsett din favorittbarbecuesaus og Worcestersaus, samt paprika i terninger, sitronsaft og en hotsaus etter smak. La det koke en stund, før du tilsetter 1/2 kg kokte reker eller scampi. Kan godgjøre seg på grillen i 5-10 minutter, før du serverer.


Røykesmak med din vri

Hele pepperkorn, en kvist fra et epletre eller favoritturten har alle til felles at de kan gi en utmerket røykesmak til grillmaten når du bruker kullgrill. Ønsket ingrediens legges direkte på kullet, og setter et unikt smakspreg på grillmaten. Husk bare å bruke lokk for å bevare smaken.


3 kjappe tips:

  • Ikke vær redd for å prøve deg frem og eksperimentere.
  • Bruk lokk når du griller, både for smakens og grillresultatets skyld.
  • Steke fiskefilét? Dynk fiskestykket raskt i salt og sukker før steking. Da bevares væsken og du får et saftig resultat!Trenger du råd og inspirasjon til produkter og smaker for neste års grillsesong? Vi i Alimenta er allerede godt i gang med planleggingen av grillsesongen 2023. Våre dyktige ansatte står klare til å bistå din bedrift med å utvikle neste års grillprodukter og -smaker.