Hopp til hovedinnhold

NM er viktig for kjøttbransjen!

NM i Kjøttprodukter er viktig for både produsenter, forbrukerne og bransjen. Arrangementet er en unik mulighet for produsentene til å få grundige og tekniske tilbakemeldinger på sine produkter, av erfarne og kunnskapsrike dommere. For forbrukerne betyr det enda bedre produkter å velge mellom i butikken. Bjørn Tore Teigen er én av tre dommere fra Alimenta i årets mesterskap, og deler sine tanker om konkurransens betydning.

Betydning for bransjen

En bransjespesifikk konkurranse som dette er med på å heve kvaliteten i hele bransjen. Man ser hva som kreves for å levere produkter som treffer innen smak, konsistens og kvalitet. Gjennom NM i Kjøttprodukter får man en rettesnor produktene kan følge, og det kan bidra til å heve nivået i hele bransjen. Produsenten får relevant informasjon om hvordan produktene ligger an sammenlignet med resten av bransjen, og vet hvilke standarder produktene må leve opp til. I tillegg får man god innsikt i hvilke trender som rører seg i bransjen og knyttet til de ulike produktene.


Et bedre produktutvalg for forbrukeren

Produktene som stikker av med første-, andre- eller tredjeplass kan ha tittelen godt synlig på emballasjen - et tydelig kvalitetsstempel for forbrukeren. Gjennom den grundige testingen og tilbakemeldingen bidrar NM i Kjøttprodukter også generelt til et enda bedre produktutvalg i butikken. Det kommer forbrukeren til gode!


Alimenta er stolt sponsor

For oss i Alimenta er NM i Kjøttprodukter et viktig arrangement å være til stede på, og også i år er vi stolt sponsor av NM i Kjøttprodukter. Tre av våre dyktige ansatte er representert blant dommerne i årets mesterskap, og vi er glade for at de kan bidra med sin erfaring og kompetanse.

Tilbake til nyhetsoversikten