Hopp til hovedinnhold

Kjøtt på grillen

Bjørn Tore Teigen er pølsemakermester og en del av det norske barbecue-landslaget. Som ansatt i Alimenta bidrar han med verdifull kunnskap innen kjøtt og fisk til våre kunder. Her gir Bjørn Tore deg sine beste tips til kjøtt på grillen, før årets grillsesong kommer i gang for fullt.

La anledningen bestemme menyen

Grillproduktene har for alvor inntatt butikkhyllene, og utvalget er stort. Fordi det er så mye godt å velge i, er Bjørn Tores tips å velge basert på anledning. Hvor mye tid har du til rådighet og hvor omfattende skal det være? Hamburger er en vinner når tiden er knapp, det er både godt og enkelt. I tillegg kan selv den enkleste og raskeste hamburger varieres i det uendelige med ulike typer ost, grønnsaker, brød, relish og en hel del annet godt.


For de store anledningene liker Bjørn Tore å slå på stortromma i form av et skikkelig godt kjøttstykke. Som for eksempel brisket - kjøtt fra brystpartiet hos storfe. Det krever sine timer på grillen, men evnen til å imponere gjør den verdt innsatsen, i følge grillmesteren.
De rå pølsene er tilbake

Under NM i Kjøttprodukter ble det tydelig at de rå pølsene er tilbake, til stor glede for både pølsemakermester Bjørn Tore og andre matentusiaster. Det er allerede et stort og variert pølseutvalg i butikken, og pølser er et populært grillvalg hos de fleste. Selv om utvalget er stort er likevel rå pølser sjelden en del av det vanlige utvalget, og derfor noe mange gleder seg over at kommer tilbake. Rå pølser på grillen får nemlig en spesiell ferskhetsfølelse - litt som fersk hvetebakst, om vi skal tro Bjørn Tore.

- Når man griller rå pølser gir det en helt spesiell ferskhetsfølelse. Det er noe magisk over det. Som når du tar nystekte hveteboller rett ut av ovnen. At det kommer flere rå pølser på markedet er veldig bra, og det kommer også stadig flere smaker.

Bjørn Tore Teigen
,
Pølsemakermester og selger innen kjøtt og fisk hos Alimenta.


Nytt liv til en gammel traver

Sommerkoteletten er både god på smak og enkel å grille, og fortjener en plass på grillen. Den passer også utmerket til mye forskjellig tilbehør, noe som gjør det enkelt å variere. Her kommer du langt med potetsalat, kjøpt eller hjemmelaget, og en enkel salat.


3 raske grilltips fra Bjørn Tore:

  • Ta utgangspunkt i anledningen, og forbered deg.
  • Bruk en kjernetemperaturmåler når du griller.
  • Bruk direkte og indirekte varme aktivt når du griller - det gir et bedre grillresultat!


Lykke til med grillingen!


Trenger du råd og inspirasjon til produkter og smaker for neste års grillsesong? Vi i Alimenta er allerede godt i gang med planleggingen av grillsesongen 2023. Våre dyktige ansatte står klare til å bistå din bedrift med å utvikle neste års grillprodukter og -smaker.
Tilbake til nyhetsoversikten