Mattrender 2022

Nytt år betyr nye, spennende smaker og mattrender! Er du nysgjerrig på hvilke trender som vil prege det vi spiser i 2022?

I år som i fjor gir vår trendekspert og leder for produktutvikling, Sven Nelvik, deg mattrendene for det kommende året. Årets trender går i mange ulike retninger, men én ting er sikkert: Det mye å glede seg til i mat-året 2022, og vi ser frem til å ta fatt på et nytt år med produktutvikling sammen med deg.Med smak av India og Midtøsten

Smaker og retter fra India og Midtøsten vil prege trendbildet det kommende året, av flere gode grunner. Det økte fokuset på plantebasert mat, som naturlig preger rettene herfra, er en del av forklaringen. I det indiske kjøkkenet finner vi en spennende kombinasjon av frukt, grønnsaker og krydder, og det passer derfor godt både i et vegetarisk og ikke-vegetarisk kosthold. Blant indiske krydder og retter som vil prege trendbildet er blant annet massala og rogan josh.

Det har lenge vært mye snakk om indisk og arabisk mat, både i Norge, Sverige og andre steder i verden, som for eksempel USA. Spesielt ser jeg at det er en bred enighet om at vi fremover kommer til å se økt interesse for indisk mat. Her er det mange gode smaker, retter og krydder, og kombinasjonen med bruk av frukt, grønt og krydder er veldig spennende.

Sven Nelvik,

Leder for produktutvikling i Alimenta


Mat for helsen

Pandemien har påvirket på mange forskjellige måter - også på matfronten. Vi ser økt fokus på helse, og mat som er bra for kroppen og helsen. Det innebærer blant annet at vi blir mer oppmerksomme på produktinnhold som råvarer, urter og vitaminer. Fokuset på helse finner vi også igjen i interessen rundt fermentert mat, som har vært en del av trendbildet en stund.

2022 byr også på økt oppmerksomhet rundt lokal og kortreist mat, som lokale bønder og produsenter. Tilbud som Bondens Marked benyttes i større grad, og vi vil også se økt interesse for lokale restauranter.


Videre trender

OL har vist seg å ha innvirkning på mattrendene, og en titt på OL-kalenderen vil derfor kunne si noe om hvilke kjøkken vi vil se mer av i fremtiden.

Først ut, med unntak av årets OL, er sommer-OL i Paris i 2024 og vinter-OL i Italia i 2026. Dermed kan vi også vente oss mer fransk- og middelhavs-inspirert mat fremover. Skal vi se enda litt lenger frem i tid kan vi vente oss amerikansk innflytelse på kjøkkenet, med sommer-OL i 2028. Dette vil vi se spesielt i forbindelse med grillsesongen. Fra før av er vi jo vant med amerikansk grillmatinnflytelse, så dette er noe mange er trygge på allerede.


Hvorfor er mattrender viktig for oss i Alimenta?

Når du samarbeider med oss er det viktig at du er trygg på at vi sammen utvikler de beste produktene og smakene. Derfor er det avgjørende for oss å hele tiden være oppdatert på gjeldende mattrender. På den måten sikrer vi at vi sammen skaper produkter og smaker som treffer dine kunder best mulig, og ingredienser du vil lykkes med.

Ønsker du å samarbeide med oss om produktutvikling? Vi står klare til å hjelpe deg! Ta kontakt med oss på telefon 67 07 38 00 eller send en e-post til sales@alimenta.no