Endelig er grillsesongen her igjen!Endelig er grillsesongen her igjen!

Nå er endelig grillsesongen her, og våre dyktige ansatte står klare til å levere gode, spennende produkter - perfekt for smakfulle grillopplevelser. To av våre dyktige medarbeidere, Pål og Bjørn Tore, har lang erfaring i bransjen, og gir deg her verdifulle tips til årets grillsesong.

Pål og Bjørn Tore er opptatt av at grilling krever forberedelse. Det første tipset til deg som skal grille er derfor å sørge for at du har alt klart på forhånd: Nok gass/kull, ren grill, har planlagt godt og vet hvem du skal grille til. Når det gode grunnlaget er lagt blir resultatet best, er tipset fra våre to eksperter. Og som med det meste annet gjør øvelse mester, så jo mer du griller, jo bedre blir du!

Grill mer av alt og prøv noe nytt!

For Pål og Bjørn Tore finnes det nesten ikke grenser for hva som kan grilles, og begges oppfordring er å grille mer av alt og prøve noe nytt! For å bli en grillmester er man nødt til å grille mye, og det finnes utallige produkter å velge mellom i norske dagligvarebutikker. En del produkter er også gjort klare allerede fra butikken i form av emballasje og/eller marinade og har gode veiledninger, noe som bidrar til et godt resultat. I følge Pål og Bjørn Tore kan du grille alt fra forrett til dessert - her er det nesten bare fantasien som setter grenser.

Ventepølse med en vri

Bjørn Tore slår et slag for ventepølsa, som han mener kan være den perfekte forrett om man er litt kreativ:

"Ventepølse med en vri er perfekt som forrett, eller ventemat, for det er så mange forskjellige pølser å velge mellom på markedet i dag. Mitt tips er for eksempel å skjære opp tre ulike typer som du trer på grillspyd og serverer mens gjestene venter på middagen. Det er både enkelt og kan tilpasses ulike ganer. Min oppfordring er å prøve alt av pølser!"

-Bjørn Tore Teigen, Salg | kjøtt og fisk Alimenta


Spennende sjømat på grillen

Når det gjelder sjømat på grillen har Pål en rekke gode tips, og trekker frem at det ikke bare er fisk som egner seg godt til grill. Både kreps, ulike typer skjell, reker og hummer passer utmerket på grillen. Det finnes også mange spennende smaker innen sjømat.

"Fiskenæringen eksperimenterer ofte mer med smak, og det finnes allerede mye spennende på markedet. Opplevelsen av å få til noe skikkelig godt gjør at jeg stadig prøver noe nytt på grillen. Derfor sjekker jeg alltid om det er noe jeg ikke har prøvd før, for eksempel en smak eller et fiskeslag. Skal jeg grille filét finnes det mye bra både ferskt og frossent, man må bare huske å tine i kjøleskap først dersom man velger frossenfilét."

-Pål Røstvang, Salg | kjøtt og fisk i Alimenta


Både Pål og Bjørn Tore er opptatt av å tilpasse grillmatutvalget etter hvem de skal servere. For variasjon trekker Bjørn Tore blant annet frem hamburgeren, som nesten kan varieres i det uendelige med ulike typer brød, dressing, ost og annet tilbehør. Skal de kun gå etter egen smak er de imidlertid enige om hva de velger: Entrecôte! I tillegg er de begge glad i fileter og biffer av storfe, og trekker selvfølgelig også frem pølser som en evig favoritt. Vi snakker tross alt med to pølsemakere.

Så til desserten

Grillmat begrenser seg ikke til kun forrett og hovedrett, for også desserten kan med hell grilles. Pai er i følge Pål og Bjørn Tore helt magisk på grillen - om mulig enda bedre enn i ovn! Andre tips til grilldesserter er grillet ost med jordbær og dessertpizza med ønsket fyll. Det finnes også utallige typer frukt som egner seg godt på grill, og gir lette og smakfulle grilldesserter. Prøv for eksempel ananas og banan på grillen - både enkelt og kjempegodt!

Lykke til med grillingen fra oss i Alimenta!

Trenger du råd og inspirasjon til produkter og smaker for neste års grillsesong? Vi i Alimenta er allerede godt i gang med planleggingen av grillsesongen 2022. Våre dyktige ansatte står klare til å bistå din bedrift med å utvikle neste års grillprodukter og -smaker.