Puratos er Alimentas leverandør av bakeingredienserInnovasjon og produktutvikling er avgjørende for at vi lykkes sammen med våre kunder. Dette innebærer at Alimenta samarbeider med de beste leverandørene. Innen bakeri samarbeider vi med Puratos.


Puratos er en viktig samarbeidspartner for Alimenta, og bidrar med innovative kvalitetsprodukter til vår bakeriavdeling. Puratos har i dag hele 88 innovasjonssentre over hele verden, og erfaring som strekker seg tilbake til 1919. Deres lange erfaring som bakerileverandør gjør det mulig for dem å tilby ingredienser og løsninger av høy kvalitet, blant annet fordi de utvikler og produserer komponentene i produktene selv.

Blant ingrediensene Puratos leverer til Alimenta finner vi blant annet:

  • Remonser og fylninger
  • Bakemikser
  • Surdeig
  • Bakehjelpemiddel
  • Holdbarhetsmiddel
  • Fondant
  • Glutenfrie produkter
  • Gjær
  • Konsistensgivere


For Alimenta er det også viktig at våre leverandører har fokus på miljø og bærekraft, og vi har satt dette som et krav ved våre leverandørvurderinger. Puratos tar miljøutfordringene på alvor, og har blant annet som mål å bli CO2-nøytrale innen 2025.

Leverandører som Puratos bidrar til å danne det nødvendige grunnlaget for at Alimenta leverer ingredienser du vil lykkes med.