Vår og sommer

World Championship Barbecue Cooking Contest


Det norske Grillandslaget 2019 (The Norwegian National Barbecue Team)

Det norske Grillandslaget ble etablert høsten 2006. Laget skal promotere grilling og barbecue, både i Norge og ute i verden. Grillandslaget skal delta i konkurranser, og har i tillegg mulighet til å holde kurs og å drive med diverse oppdrag innenfor grilling og barbecue.

Grillandslaget består av folk fra kjøttbransjen, kokker, "grillnerder" og andre fra matbransjen. Det er denne kombinasjonen av folk, samt en god forståelse av det som skal til i konkurransen, som står bak suksessen som laget har hatt.

Nåværende medlemmer av laget er:

  • Grillkongen Craig Whitson
  • Johnny Krosby (Krosby Kjøtt, Oslo; vinner av NM for BBQ og Norges Grillmester på TV2)
  • Endre Gabrielsen (kjøkkensjef; medlem av laget siden 2007)
  • Nicolai Lundsgaard (kjøkkensjef Det kongelige hoff; vinner av NM for BBQ)
  • Robert Robertson (tidligere kokk; medlem av laget siden 2015)

Bjørn Tore Teigen (slakter; jobber for Matprat; medlem av laget siden start)

Laget skal igjen konkurerre i VM for Barbecue i Memphis (The Memphis in May World Championship Barbecue Cooking Contest; (www.memphisinmay.org).

Årets lag består av Craig, Johnny, Endre, Nicolai og Robby. Også med i år er kokken Steinar Strøm. Steinar er lære for kokke-elevene på Jåttå vgs i Stavanger, og han har jobbet hos Craig i Uthuset (kurslokalet) i over ti år. Steinar jobbet tidligere som kokk på flere restauranter i Stavanger-området.

Laget har konkurrert i Memphis hvert år siden 2007, unntatt i 2018. Det er vanligvis ca. 250 lag i konkurransen. Ingen andre utenlandsk lag har gjort det så bra som oss i historien av VM.

Her er kategoriene som laget skal delta i år:

  • Ribs (hovedkategori)
  • Beef
  • Poultry
  • Exotic (igjen med lam)
  • Seafood
  • Tomato-based BBQ sauce
  • Mustard-based BBQ sauce
  • Vinegar-based BBQ sauce
  • Hot Wings
  • Turkey Smoke (nytt i 2019)